+31 (0)6 – 440 44 455
info@hondenvanbergh.nl
's-Heerenberg, Nederland

Groepslessen

Plezier hebben met je hond

De groepslessen van Honden van Bergh zijn gericht op honden en bazen die plezier willen hebben. De lessen zijn passend voor de combinaties, zijn uitdagend en ontspannen! Kunnen lachen om je hond, om je eigen prestaties en onhandigheden en die van je medecursisten, het kan allemaal.

Samenwerken met je hond

Door het afwisselende aanbod leren baas en hond het hele seizoen nieuwe dingen. Samenwerken aan nieuwe dingen, samen groeien in je vaardigheden, samen plezier maken!

Uiteraard is er ook aandacht voor gehoorzaamheid, maar het zijn geen gehoorzaamheidslessen. Er wordt dan ook van baas en hond al enige ervaring verwacht.

Afwisselend aanbod

  • Speuren; speuren naar mensen in het bos of verhard in het dorp/ stad. Samen met je hond op pad en ontdekken hoe leuk dit is om samen te doen!
  • Hoopers: hondensport waarbij de hond van je af leert werken, jij zelf ontdekt hoe goed je hond op jouw lichaamstaal let, sturen door hoopers (bogen), tunnels en om tonnen
  • Bewust bewegen en lichaamsbewustzijn; met allerlei materialen en oefeningen werken we aan lichaamsbewustzijn, coördinatie, balans etc van de hond
  • Loslooples; met een groepje gaan we op pad, voor honden en bazen die het spannend vinden om los te lopen, die een groepje honden lastig vinden, honden die de neiging hebben om wat verder weg te gaan. Ik zorg voor een stabiele hond in de groep.
  • Verschillende losse onderwerpen; steadiness, apporteren, clickeren, opruimen
  • Themalessen met Pasen, Koningsdag etc.
  • Zoekwerk/ neuswerk; zoeken van specifieke geur of voorwerpen.

(voor de cursussen zoekwerk en jachtfun, zie de tegels hieronder)

De groepslessen lopen via een plansysteem. Hierin koop je kredietpunten (zie prijzen hieronder) en plan je zelf wanneer je aan welke les wilt deelnemen. Je krediet is 1 jaar geldig en die kan je besteden wanneer je wilt. Je hoeft dus niet 5 lessen achter elkaar van 1 onderwerp te volgen. Het mag wel uiteraard.

Bij elke les staat een beschrijving, welke ervaring een hond eventueel moet hebben en hoeveel deelnemersplekken er zijn. Maximaal aantal cursisten per les is 4.

De lessen zijn geschikt voor honden vanaf ongeveer 8 maanden met enige basis vaardigheden. In de lessen zal niet expliciet gewerkt worden aan gehoorzaamheid.

Aanmelden kan via: info@hondenvanbergh.nl

Minimaal aantal deelnemers per les:  2             

Maximaal aantal deelnemers per les: 4

Kosten

  • €80 per 5 lesuren
  • €135 per 10 lesuren
  • €16 per losse lesuur

Na aanmelding ontvang je een link naar een plansysteem waar je je voor beschikbare lessen en data kan inschrijven. Betaling loopt ook via dat systeem