+31 (0)6 – 440 44 455
info@hondenvanbergh.nl
's-Heerenberg, Nederland

Hondenschool

Honden van Bergh is een kleinschalige hondenschool. Ik ben geen klassieke hondenschool, dat wil zeggen dat zit en af bij mij geen belangrijke oefeningen zijn. Ik werk aan die dingen die voor de hond en de baas waar ik les aan geef belangrijk zijn. Dat kan gaan om elkaars taal begrijpen, samenwerken en herkennen van signalen. Voor mij zijn de belangrijkste vaardigheden hierkomen (veiligheid), ontspannen aan de riem lopen en aandacht voor elkaar.

Honden van Bergh geeft daarom privélessen waarbij de vragen die mens en hond in hun eigen thuissituatie hebben aan bod komen. We kijken naar hoe we de band tussen mens en hond kunnen verbeteren, hoe we de mens aan de hond duidelijk kunnen laten maken wat die wil zien van de hond. We kijken naar hoe we ongewenst gedrag kunnen voorkomen en kunnen ombuigen naar gewenst gedrag.

Daarnaast geeft Honden van Bergh beperkte groepslessen. Deze lessen zijn bedoeld voor mensen en honden die samen willen werken. De lessen zijn gevarieerd en verschillen per week. Cursisten kunnen zich hiervoor aanmelden als ze met hun hond al minimaal een pupcursus hebben gevolgd, dan wel bij mij een privétraject. Is dat niet zo; neem gerust contact op.

Onderwerpen voor de groepslessen: hoopers, balans & coördinatie, hersengymnastiek, clickeren en boslessen. Daarnaast geef ik ook speurlessen en cursussen zoekwerk (detectie).

Als laatste worden er regelmatig workshops gegeven. Deze hebben een thema; Hoopers, hersengymnastiek, balans&coördinatie en neuswerk. Hierop kan ieder mens en hond inschrijven. Voor honden is een minimale leeftijd van 10 maanden ivm belasting van lijf en hoofd.

Klik in het menu of hieronder voor meer informatie. Contact: info@hondenvanbergh.nl