+31 (0)6 – 440 44 455
info@hondenvanbergh.nl
's-Heerenberg, Nederland

Kindercoach

Door de combinatie van de (foundation) coach opleiding en de ervaring die ik met angst voor honden inmiddels heb opgedaan bied ik vanaf 2019 ook kindercoaching aan.

Doelgroep

Ik richt me hierbij op kinderen waarbij zelfontplooiing en zelfvertrouwen een uitdaging zijn. Kinderen die zich in de klas terugtrekken, die moeite hebben voor zichzelf op te komen en moeite hebben keuzes te maken voor zichzelf.

Jezelf niet durven laten zien

Als een kind het lastig vindt om zichzelf te laten zien, dan worden keuzes en voor jezelf opkomen een probleem. Kinderen gaan mee met de rest van de groep of worden buiten gesloten. Daarnaast kan dit zich uiten in sociale angsten (niet buiten willen spelen, niet bij vriendjes willen spelen) of faalangst.

Leer jezelf met al je talenten kennen!

Ik ga met het kind werken aan zelf kennis. We gaan de talenten van het kind ontdekken, ontdekken waarom sommige van die talenten minder aan bod komen en wat we daaraan kunnen doen. We gaan ontdekken wat het met je lijf doet en hoe het kind daar wat mee kan. En natuurlijk gaan we werken aan invloed (regie) van het kind op zijn eigen leven.

Hierbij is de betrokkenheid van ouders van groot belang. In de begeleiding van het oefenmateriaal, bij bepaalde coachsessies en als onvoorwaardelijke steun voor het kind in deze ontwikkeling.

Ik werk met stappenplannen gericht op zelfkennis, kennis van je lichaam en vooral het leren van het hebben en nemen van regie over situaties waarin het kind wil groeien.

Kindercoach sessies vinden in overleg plaats bij mij thuis in ‘s Heerenberg of in de thuissituatie van het kind. Dit is afhankelijk van de vrijheid, privacy en vertrouwen die het kind heeft in een bepaalde situatie.

In kindercoaching zal ik regelmatig (maar altijd met instemming van het kind) gebruik maken van mijn coachhonden.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op (info@hondenvanbergh.nl)

Ik ben aangesloten als zorgverlener bij de gemeentes Zevenaar, Duiven, Westervoort, Doesburg en Arnhem voor ambulante jeugdbegeleiding

Algemene voorwaarden coaching en voedingsadvies