+31 (0)6 – 440 44 455
info@hondenvanbergh.nl
's-Heerenberg, Nederland

Over

Even voorstellen

Ik ben Mascha van den Dikkenberg en sinds eind 2015 eigenaar van Honden van Bergh. In deze jaren is Honden van Bergh gegroeid van “normale” hondenschool, naar een coachpraktijk en hondenschool met een specifiek aanbod.

Econoom met passie voor dieren

Tijdens mijn studie economie heb ik 4 jaar in het buitenland gewoond, terug in Nederland ben ik al gauw in de zorg terecht gekomen. Ik werk nu nog 2,5 dag als beleidsadviseur op het gebied van wet- en regelgeving bij een instelling voor blinden en slechtzienden.

Ik ben altijd gek op dieren geweest, katten, paarden, cavia’s alles is voorbijgekomen. Een hond kwam eigenlijk pas in beeld toen mijn zus een kruising border collie aanschafte waar ik behendigheid mee ben gaan doen. Toen ik naar het oosten verhuisde heb ik zelf een hond uit het asiel van Doetinchem gehaald. Maybe was een kruising Mudi, een hond uit het buitenland met onbekende trauma’s. Zij heeft mij veel geleerd en door haar ben ik in de hondentraining terecht gekomen.

Instructeur

Ik ben gaan lesgeven bij de Gehoorzame Hond in Doetinchem en heb van daaruit de opleiding tot Kynologisch Instructeur gedaan in 2014. Sindsdien heb ik verschillende bijscholingen gedaan en trainingen met mijn eigen honden.

Coaching

Daarnaast raakte ik geïnteresseerd in angsten, zowel bij honden als bij mensen. Zoveel mensen zijn bang voor honden, dat zie je helemaal als je een hond hebt die niet zo vriendelijk is naar mensen.

In 2017 heb ik de opleiding tot coach angst voor honden gedaan, met dit jaar daarop aansluitend de opleiding tot Foundation Coach bij Bcoach. Bob mijn labrador is hierin mijn assistent-coach, iets wat hij heel goed kan. Naast Bob zet ik ook honden van vrienden in, met Lieve als voornaamste assistent.

Hond en voeding

Waar ik in vrijwel al mijn lessen tegenaan liep waren vragen over voeding. Past de brok wel, mijn hond heeft steeds jeuk, hij is eigenlijk te zwaar… Vragen die mij intrigeerde, maar waar ik niets mee kon. Daarom heb in de zes maanden durende opleiding tot Voedingsdeskunde voor Honden gedaan bij de Groene Hond (Lotte Botter).

Missie

In alles wat ik doe staat maatwerk centraal. Geen hond, geen kind en geen combinatie is hetzelfde. Dat betekent voor mij:

  • In het coachen: vertrouwen, stapgericht werken en het tempo van het kind volgen.
  • Bij voedingsadvies: kijken en luisteren naar hond en baas, voldoende informatie krijgen en daarbij een passend advies vormen.
  • In de privé en groepslessen: plezier voor baas en hond! In de lessen, maar vooral in hun samen leven.
Algemene voorwaarden hondenschool