+31 (0)6 – 440 44 455
info@hondenvanbergh.nl
's-Heerenberg, Nederland

Privélessen

Privélessen worden in de thuissituatie van de hond of in het bos gegeven, afhankelijk van de hulpvraag. Ik werk aan de band tussen baas en hond, de aandacht en het respect voor elkaar.

Je hond leren lezen

Daarbij speelt elkaar leren kennen een grote rol. Kan jij je hond lezen? Waarom doet hij zijn oren naar achteren, waarom snuffelt hij nu? Samen, gaan we naar je hond kijken en begrijpen wat hij probeert duidelijk te maken. Hoe beter je je hond kunt lezen, hoe beter je zijn omgeving en zijn gedrag kan managen.

Welk gedrag wil je zien van je hond?

Ik focus op het gedrag dat we willen zien en ga met de baas op zoek naar de manieren om ongewenst gedrag te voorkomen of om te buigen. Beloning met voer, spel en/of stem spelen daarbij een grote rol. Ik werk niet met fysieke correcties.

Voorbeelden van situaties waar ik in werk:

  • Honden die uitvallen naar andere honden
  • Honden die uitvallen naar mensen (fietsers, hardlopers)
  • Honden die trekken
  • Honden die buiten voortdurend afgeleid zijn (geen contact met de baas)
  • Honden met vuurwerkangst
  • Honden die over enthousiast reageren op andere honden

In deze lessen kunnen voor mij bekende honden ingezet worden als steun.

Pakket van 5 lessen en 1 voedingsadvies

Ik bied een pakket van 5 lessen aan. Mijn ervaring leert dat daarin de meeste problemen stapsgewijs en met veel eigen inzet van baas en hond aangepakt kunnen worden. Bij dit pakket hoort ook 1 voedingsconsult, omdat ik het belangrijk vind om in het totale plaatje van de hond ook te kijken naar voeding.

Er zijn daarnaast ook nog specifieke privélessen: